Napelemes rendszer

Hogyan működik?

A rendszer tartalmaz napelem modulokat, amelyek a beérkező fényt elektromos árammá alakítja. Az inverter pedig a termelt egyenáramot váltóárammá alakítja, és egy szolgáltató által jegyzett el-vissza számláló villamos energia mérőt, amely a termelést és a vételezést számolja (meglévő óra cseréje).

Napelemek

Minden napelem modul sarok kőve a minőségi napelemcellák, amelyeket akár 25 évig is üzemeltethet 20%-os teljesítménycsökkenés mellett. Ez egy egyszeri beruházás, amire csak akkor fog gondolni az elkövetkező években, mikor megérkeznek a nulla forintos elszámolások.

Inverter

A napelemek egyenáramot termelnek, ezért szükséges egy eszköz, az inverter, ami ezt átalakítja váltakozó árammá, amely felhasználható otthonában. Az elérhető legjobb minőségű inverterekkel dolgozunk, amely így hosszú évekig szolgálhatja önt. Invertereinkre kibővített ( 7-10 év) garanciát vállalunk. minden napelemes rendszernek része az inverter.

Mérõóra

A napelemek által megtermelt energiát, egy hasonló villanyóra méri, mint ami eddig a felhasználását mérte. A szolgáltató ez alapján tudja eldönteni, hogy mennyit termelt, és ebből mennyit használt fel. Nulla forintos konstrukciónk lényege, hogy éves szinten megtermelje azt a mennyiségű energiát, amit Otthon felhasznál, és emiatt a szolgáltató nulla forintos fogyasztást számlázzon. Amíg a termelt energia mennyisége kisebb vagy egyenlő az elfogyasztottal, a szolgáltatója köteles ugyanazon az áron átvenni az energiát, de év közben forintos elszámolásra nem kerül sor, csak év végén ( az adott fordulónapon) történik egy un. “szaldó” elszámolás.

Szolgáltatónak termelt energia

A napelemek által megtermelt energiát, egy hasonló villanyóra méri, mint ami eddig a felhasználását mérte. A szolgáltató ez alapján dönti el, hogy mennyit termelt, és ebből mennyit használt fel. Nulla forintos konstrukciónk lényege, hogy éves szinten megtermelje azt a mennyiségű energiát, amit otthon felhasznál, és emiatt a szolgáltató nulla forintos fogyasztást számlázzon. Amíg a termelt energia mennyisége kisebb vagy egyenlő az elfogyasztottal, a szolgáltatója köteles ugyanazon az áron átvenni az energiát. Az un. “szaldó” elszámolás éves villamos energia elszámolást jelent. A túltermelt energiát a szolgáltató a villamos energia ár körübellül 60%-áért veszi át (áfával) és ez a jövedelem adó köteles, így nem érdemes túltermelni.